Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom u posudi pomoću miksera. Dodajemo meki maslac i nastavljamo da mutimo.
Prosejemo brašno. Gasimo amonijak sodu u kiselom mleku. Dodajemo i njega, Mešamo kašu.
Dodajemo postepeno brašno i mešamo. Mažemo posudu za pečenje prečnika 25 cm, visine 6-7cm. Mažemo posudu margarinom i posipamo je brašnom.
Sipamo kašu i rasporedimo. Zagladimo smesu. Mažemo slatkom od šljiva. Bogato mažemo pirog slatkom. Ja to radim sa slatkom od šljiva ili marmeladom od šipka.
Sečemo sirove orahe nožem na male parčiće, ne meljemo ih. Ukusnije je sa orasima isečenim na parčiće. Posipamo orasima ravnomerno da ih bude svuda.
Pečemo na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Nakon što ispečemo ostavljamo da se ohladi obavezno.
Nakon što se ohladi ne oseća se ukus amonijak sode. Sečemo na parčiće.
Ovo je retro recept. Dobija se mnogo ukusan i mekan kolač.