Način pripreme
Uvek kada kuvam zagrevam vodu u električnom bokalu - ovo pomaže u brzom podizanju pritiska i još brže da bude skuvano jelo.
Oprala sam, dobro ocedila pirinač i ostavila sam u tepisiji da se osuši. Nakon toga sam sipala pirinač u uređaj u odnosu 1:1.5 (voda). Kuvala sam na Pressure Cook 6 minuta pod niskim pritiskom. Ostavila sam pritisak da sam spadne.
Gotov pirinač sam izvadila, isprala pod hladnom vodom i ostavila sa strane, pokrivenog krpom.
Prešla sam na program Sauté i dinstala svinjetinu zajedno sa pečurkama, solju i soja sosom. Kada je bilo gotovo, izvadila sam ih i na njihovo mesto stavila luk.
Luk sam dinstala sa belim lukom kog sam naseckala na polovine, a zatim sam dodala u njega pirinač, sok od limuna i kurumu. Ostavila sam da se kuva na 2-3 minute.
Servirala sam pirinač sa limunom i svinjetinom u Instant Potu + air fryer-u tako što sam meso sa pečurkama stavila u jednu polovinu tanjira, posute susamom, a u drugu polovinu - pirinač sa limunom.
Prijatno!