Srpski ražnjići

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Srpski ražnjići
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Čim je reč o ražnjićima, srbi se ne šale - pogledajte kako se prave čuveni srpski ražnjići i Živeli"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • pileće belo meso - 300 g
  • slanina - 200 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • paprike - 3 - 4 komada, crvene i zelene
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso, pileće meso i slaninu na kockice i stavite ih u odgovarajuću duboku posudu. Posolite meso i dodajte biber, malo ulja i zgnječene čenove belog luka, pa sve ostavite najmanje 12 sati u frižideru.

Povrće naseckajte na kockice. Napravite ukusne ražnjiće tako što naizmenično stavljate meso, parče paprike, slaninu, luk, belo pileće meso, papriku itd., dok ne iskoristite sve namirnice.

Pecite na jako zagrejanom roštilju sa svih strana uz često okretanje da se ispeče ravnomerno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Odlican recept! Na isti nacin ga pravim vec duzi niz godina, ja dodajem i kolutice sargarepe i izostavljam b. luk! Ali svaka varijanta je odlicna, zavisi od licnog ukusa
17.11.2024 10:51