Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Janija od luka sa pilećim bubcima

Janija od luka sa pilećim bubcima

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Janija od luka sa pilećim bubcima
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Na šporetu se tiho krčka ova đakonija i uskoro će biti postavljen sto"

Potrebni sastojci

  • luk - 500 g
  • pileći bubci - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 - 3 kašike, konzerva
  • pečurke - 100 - 150 g
  • aleva paprika
  • čubar
  • nana
  • peršun
  • so
  • ulje
  • brašno - 1 kašika, za gustinu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bubci se skuvaju u posoljenoj vodu. Luk se seče na polumesece.

Šargarepa - na krupne kocke. Pečurke se očiste i seku se na kriške.

Ulje se zagrejva u šerpi i luk. šargarepa i pečurke se zaprže 5-10 minuta.

Dodaju se skuvani bubci.

Ubrzo se posipa alevom paprikom i meša se. Sipa se deo bujona.

Ostavlja se da se krčka na slaboj vatri dok povrće ne omekša.

Dodaje se paradajz i domaća janija se kuva još 10 minuta. Posipa se začinima.

Brašno se razredi sa malo vode i dodaje se u janiju od luka.

Nakon 1-2 minuta sklanja se sa vatre i posipa se isečenim peršunom.

Janija od luka sa pilećim bubcima za ljubitelje pilećih iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: