Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od mladog luka sa pilećim belim mesom

Janija od mladog luka sa pilećim belim mesom

ažurirano:
Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
217183
Janija od mladog luka sa pilećim belim mesom
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ova pileća janija neće vam oduzeti mnogo vremena za pripremu, a cela porodica će uživati u njoj za večeru."

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • pileće belo meso - 400 g
  • ulje
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • mladi luk - 3 veze
  • peršun
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi skuvajte pileće belo meso i naseckajte ga. Narendajte šargarepu i upržite je na kratko. Dodajte sitno naseckani mladi luk. Dinstajte dok povrće ne omekša.

Dodajte brašno i alevu papriku, pa promešajte. Sipajte vodu i bujon od pilećeg mesa.

Dodajte meso, začine i so. Kuvajte pileću janiju na slaboj vatri uz povremeno mešanje.

Nakon 20 minuta janija od mladog luka sa pilećim belim mesom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: