Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Ajsberg salata sa krastavcima, paradajzom i jajima

Ajsberg salata sa krastavcima, paradajzom i jajima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ajsberg salata sa krastavcima, paradajzom i jajima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sečemo jaje na četiri dela i stavljamo odozgo preko salate od povrća, koja pije bar tri rakije..."

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • ajsberg salata - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • jaja - 2 komada
  • rotkvice - 5 komada
  • masline - 5 komada
  • jabukovo sirće - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • balsamiko - 1 kašika
  • himalajska so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što radimo je da operemo veoma dobro sve sastojke.

Stavljamo u posudu jaja i skuvamo ih.

Paradajz, krastavac, mladi luk i rotkvice očistimo i isečemo prema ukusu.

Ajsberg se iskida, ali može i da se seče na krupnije.

U doboku posudu ili tanjir stavljamo ajsberg, odozgo paradajz, krastavac, rotkvice, mladi luk i blago mešamo.

Spremamo dresing od sirćeta, balsamika i maslinovog ulja i prelivamo salatu, posipamo i sa malo soli.

Mešamo pažljivo.

Sečemo jaje na četiri dela i stavljamo odzgo preko salate od povrća, koja pije bar tri rakije...

Izmeđi isečenih parčića jaja stavljamo i po jednu maslinu, da završimo ajsberg salatu sa krastavcima, paradajzom i jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: