Način pripreme
Prvo napravite krutone za salatu. Uzmite hleb, najbolje je da ne bude mekan. Naseckajte kriškice na male kockice. Stavite ih u tepsiju i pospite ih začinima.
Začini treba da budu suvi, zato što će sveži izgoreti. Nakon toga sipajte maslinovo ulje i dobro ih izmešajte dok se ne začini svaka kockica. Pecite na 200 stepeni na 10 minuta dok ne uhvati boju.
Za to vreme stavite jaja da se kuvaju i pripremite veliku posudu za ajsberg salatu.
Naseckajte ajsberg salatu i krastavac. Stavite ih u posudu, nakon toga naseckajte rolovanu piletinu i dodajte je zajedno sa kukuruzom. Ogulite već skuvana jaja za salatu i naseckajte ih na sitne komadiće.
Dodajte i njih. Pospite suncokretovim semenkama i krutonima, a njih parmezanom.
U posudi pomešajte sastojke za dresing, i zalijte Ajsberg salatu sa domaćim krutonima pre posluživanja.
Pogledajte i zašto češće da jedete Ajsberg salatu i obavezno probajte našu klasičnu Cezar salatu.