Način pripreme
Žito operite u cediljci i stavite u veliku šerpu sa vodom i prstohvatom soli.
Ostavite da uzavri, nakon toga smanjite temperaturu do minimuma. Pokrijte i kuvajte otprilike 45 minuta na slaboj vatri.
Ocedite vodu.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju. Dodajte luk, prethodno naseckan na kockice.
Dinstajte 5 minuta. Dodajte pečurke zajedno sa naseckanim lukom, izmešajte i kuvajte otprilike 10 minuta dok se ne izdinsta.
Dodajte majčinu dušicu, crni biber i maslac. Izmešajte kako bi se začinilo.
Izmešajte žito sa limunovim sokom. Pomešajte sa zaprženim pečurkama i povrćem. Mešajte kako bi se začinio ovaj ukusni recept sa žitom.
Nakon 3 minute jelo sa pečurkama je gotovo.
Žito sa pečurkama je odgovarajuće kao glavno jelo ili garnirung.
Servirajte dok je toplo. Uživajte u aromatičnim pečurkama sa zdravim zrnima pšenice.