Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Piletina sa Pečurkama i Pavlakom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Zagrejte ulje i maslac i propržite pileće meso, iseckano kao za žulien....

Pileće grudi se iseku na kockice u šerpu sa masnoćom i kratko se proprže....

Dobija se veoma ukusno jelo piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom.
Prijatno!...

Izdinstajte pečurke i piletinu na umerenoj ringli dvadesetak minuta sa dve kašike maslinovog ulja i vode, dok ne ostane samo na masnoći....

Piletina sa pečurkama, lukom i pavlakom se ostavlja da se dinsta 10 minuta.
Može da se garnira sa krompir pireom....

Sve sastojke bez pečuraka sečete na žilijen. U dubokom tiganju Vok rastopite maslac. Dinstajte pileći file začinjen solju i karijem....

Piletina sa brokolijem, pečurkama i pavlakom je gotova....

Pileće meso se skuva u prethodno posoljenoj vodi. U drugoj posudi se kuva krompir....

Kada je sos gotov, prelijte preko parčića piletine i prebacite u posudu sa nelepljivim dnom....

Na kraju promešajte iskidano pileće meso i dolijte u tankom mlazu pavlaku. Mešajte frikase, a ako je potrebno začinite biberom i solju....

Pileće meso isečemo na male trakice.
Propržimo ga sa pečurkama, kukuruzom, graškom, crvenom paprikom i šargarepom....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: