Način pripreme
Sipajte vodu u šerpu i stavite na šporet da provri. Dodajte ovsene pahuljice, stalno mešajući drvenom kašikom. Kuvajte na laganoj vatri dok pahuljice ne nabubre.
Dodajte sveže mleko i dovedite do ključanja. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se ovsene pahuljice ohlade, pa dodajte med po svom ukusu, promešajte.
Konzumirajte od užine onoliko koliko želite tokom dana.
Doručak od ovsenih pahuljica čisti organizam od štetnih materija nakupljenih godinama. Stalna upotreba povećava izdržljivost, daje vitalnost telu, energiju i obećava dug i zdrav život!
Ovaj doručak smanjuje nivo holesterola, reguliše metabolizam masti, poboljšava metaboličke procese u organizmu, jača imuni sistem, sprečava pojavu edema, smanjuje bolove kod različitih stomačnih oboljenja.
Služi za prevenciju ateroskleroze, ublažava osećaj suvoće i ljuštenja kože, blagotvorno utiče na funkcionisanje pankreasa, poboljšava vid.
Užina od ovsenih pahuljica je dobar za stomak, jetru i bubrege. Rastvara kamenje u žučnoj kesi i bešici, smanjuje holesterol u krvi. Ovsene pahuljice vraćaju snagu, daju energiju, pomažu protiv depresije.