Način pripreme
Kvasac se promeša u hladnoj vodi sa šećerom i ostavlja da naraste. Sipa se u posudu belo brašno, brašno od lanenog semena, kukuruzno brašno, so, ovsene pahuljice i promeša se viljuškom da se pomešaju.
U sredni se formira brazda, sipa se kiselo mleko, ulje, jaje i aktiviran kvasac.
Promeša se viljuškom u loptu testa, dok je moguće, posle se sipa na radnu površinu posutu integralnim brašnom i mesi se dok ne prestane da se lepi.
Ostavlja se na toplom da naraste 40 minuta, podeli se na 7-8 delova i formiraju se hlebčići tako što se krajevi blago istanje. Poređaju se u široku posudu za pečenje preko papira za pečenje, namaže se odozgo uljem, posipaju se semenke i nožem se prave po tri razreza.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne porumeni oko 30 minuta. Serviramo tople. Ukusni i zdravi!