Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Hlepčići sa ovsenim pahuljicama i semenkama

Hlepčići sa ovsenim pahuljicama i semenkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4999k433
Hlepčići sa ovsenim pahuljicama i semenkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
04/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Osećate li aromu koja dolazi iz kuhinje? Božanstvena je"

Potrebni sastojci

  • kvasac - suvi, 1 paket od 7 grama
  • kiselo mleko - 200 ml
  • voda - 100 ml, za kvasac
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • brašno od lanenog semena - 1 kašika
  • ovsene pahuljice - 3 - 4 kašike, fine
  • integralno brašno - za mešenje
  • semenke - miks
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša u hladnoj vodi sa šećerom i ostavlja da naraste. Sipa se u posudu belo brašno, brašno od lanenog semena, kukuruzno brašno, so, ovsene pahuljice i promeša se viljuškom da se pomešaju.

U sredni se formira brazda, sipa se kiselo mleko, ulje, jaje i aktiviran kvasac.

Promeša se viljuškom u loptu testa, dok je moguće, posle se sipa na radnu površinu posutu integralnim brašnom i mesi se dok ne prestane da se lepi.

Ostavlja se na toplom da naraste 40 minuta, podeli se na 7-8 delova i formiraju se hlebčići tako što se krajevi blago istanje. Poređaju se u široku posudu za pečenje preko papira za pečenje, namaže se odozgo uljem, posipaju se semenke i nožem se prave po tri razreza.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne porumeni oko 30 minuta. Serviramo tople. Ukusni i zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: