Phali

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3111111k87
Phali
Fotografije: Juliya
1 / 5
04/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Od ove količine se dobija 10-12 zdravih komada phalija."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 500 g (2 komada)
  • orasi - 100 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • ulje - 1 kašika
  • vinsko sirće - 2 kašičice
  • beli luk - 3 čena
  • korijander - 2 kašičice, mleveni
  • hmeli suneli - 2 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu, uvijte u aluminijumsku foliju i pecite u rerni na 190 stepeni, dok ne bude gotova (vreme zavisi od veličine cvekle).

Ohladite, oljuštite i narendajte na sitno rende.

Ako koristite kuvanu cveklu, onda nakon što je narendate, treba da dobro ocedite sok.

Luk isecite na sitno i zapržite minut u ulju. U phali se obično stavlja mladi luk, ali ovaj metod vam dozvoljava da otklonite miris luka iz jela.

Sameljite orahe, luk, beli luk, dodajte vinsko sirće (možete da ga zamenite sokom od limuna) i začine da postane homogena smesa pomoću blendera.

Možete da dodate nekoliko strukova svežeg korijandera.

Dodajte cveklu i sameljite još malo.

Ohladite dobijenu masu u frižideru oko 30 minuta.

Oformite loptice prečnika 5-6 cm i ukrasite ih.

Od ove količine se dobija 10-12 komada, ovog predjela sa cveklom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: