Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća pašteta od svinjetine

Domaća pašteta od svinjetine

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Domaća pašteta od svinjetine
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Gotova pašteta može trajati godinama ako se pridržavate našeg recepta"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 kg
  • svinjska džigerica - 1 kg
  • biber - 1 pakovanje
  • so - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska glava se stavlja u ekspres lonac i kuva dok se potpuno ne skuva.

Za to vreme, svinjska džigerica se natapa u hladnoj vodi dva sata. Posle toga se takođe ponovo kuva, dok se potpuno ne skuva.

Čim su dve komponente od svinjetine gotove, najmanje dva puta ih sameljite u mašini za mlevenje mesa i dobro umesite.

Zatim dodajte biber i so. Ponovo promešajte proizvode.

Dodajte 5 g crnog bibera i 20 g soli po kg svinjskog mesa.

Začini se računaju prema količini mesa.

Već izmešana svinjska pašteta se puni u tegle i zatvara.

Kuvajte dva i po sata.

Kada se kuvane tegle sa klasičnom domaćom paštetom ohlade, odlažu se u podrum i gotova pašteta može da traje godinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: