Način pripreme
Operite cveklu, uvijte u aluminijumsku foliju i pecite u rerni na 190 stepeni, dok ne bude gotova (vreme zavisi od veličine cvekle).
Ohladite, oljuštite i narendajte na sitno rende.
Ako koristite kuvanu cveklu, onda nakon što je narendate, treba da dobro ocedite sok.
Luk isecite na sitno i zapržite minut u ulju. U phali se obično stavlja mladi luk, ali ovaj metod vam dozvoljava da otklonite miris luka iz jela.
Sameljite orahe, luk, beli luk, dodajte vinsko sirće (možete da ga zamenite sokom od limuna) i začine da postane homogena smesa pomoću blendera.
Možete da dodate nekoliko strukova svežeg korijandera.
Dodajte cveklu i sameljite još malo.
Ohladite dobijenu masu u frižideru oko 30 minuta.
Oformite loptice prečnika 5-6 cm i ukrasite ih.
Od ove količine se dobija 10-12 komada, ovog predjela sa cveklom.