Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni pileći bataci sa pasuljem

Pečeni pileći bataci sa pasuljem

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Pečeni pileći bataci sa pasuljem
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Pečeni pileći bataci sa pasuljem - jedno nepretenciozno babino jelo da ga servirate sa vazdušastim hlebom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 tegla, skuvan, od 500 g
  • pileći bataci - 2 i 1/2 koamda
  • pivo - 100 ml
  • paradajz - 1/2 šolje, iz konzerve
  • senf - 1 - 2 kašičice
  • čubar
  • origano
  • celer
  • nana
  • selen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za pečenje poređamo očišćene i oprane pileće batake, začinjavamo ih začinima i senfom (bez nane i selena).

Sipamo pivo i stavljamo u rernu na 220 stepeni dok ne bude gotovo, prelivajući batake s vremena na vreme sosom iz posude.

Ako je potrebno, dolivamo malo vode ili piva, da ima dovoljno sosa.

Nakon što je skoro gotovo, dodajemo pasulj u posudu za pečenje, stavljamo paradajz, promešamo u začinjavamo nanom i selenom. Ako je potrebno solimo i sipamo vodu.

Vraćamo nazad u rernu i zapečemo još desetak minuta pasulj sa piletinom.

Pečene pileće batake sa pasuljem serviramo sa ražanim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: