Piletina sa susamom iz rerne

16/06/2017
"Nema prženja, nema prljanja - hrskavi pileći fileti, pripremljeni za tren oka u rerni "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano57 306
  • Pregledi tokom meseca802
  • Pregledi tokom desmice802
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • so
  • jaja - 2 kopmada
  • prezle
  • biber
  • susam
  • kukuruzno brašno
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar