Način pripreme
Za domaće kondenzovano mleko u šerpu se sipa sveže mleko i šećer. Stavlja se na ringlu i uključuje se na nisku temperaturu. Meša se povremeno.
Kada smesa provri, ringla se pojačava za jedan stepen. Smesa se peni i meša povremeno. Kuva se dok se ne zgusne. Sklanja se sa ringle i ostavlja se da se ohladi.
Dobija se oko 1 litar kondenzovanog mleka, ali za domaće bombone će nam biti potrebno manje.
Kakao keks i orasi se stavljaju u secko/blender i blendiraju se. Dobijene mrvice se dodaju u ohlađeno kondenzovano mleko.
Mešaju se dobro u homogenu smesu. Priprema se duboki tanjir sa kokosovim brašnom.
Od dobijene smese se grebe kašikom. Rukama se oblikuje loptica.
Bombone od oraha se uvaljaju u kokosovo brašno.
Isto se ponavlja dok se ne potroše sastojci.
Ove bombone sa domaćim kondenzovanim mlekom su pravi raj za ljubitelje slatkog. Mmm.