Način pripreme
Ogulite i očistite krompir i šargarepe.
Naseckajte ih na odgovarajuće komade.
Poređajte ih na dno šerpe za sporo kuvanje.
Naseckajte strukove celera i luka i dodajte ih u ostalo povrće.
Dodajte i oljuštene čenove beloga luka.
Dodajte i vilin prsten, začinite solju i zalijte uljem.
Jagnjetinu začinite začinom i komade mesa namažite maslacem.
Meso poređajte na povrće.
Dodajte 1 i 1/2 šolju tople vode.
Odozgo poređajte strukove divlje nane.
Poklopite poklopcem i stavite šerpu u hladnu rernu.
Pecite na 200°C otprilike 2 sata.
U međuvremenu možete proveriti da li je gotova pečena jagnjetina.
Neka vam je slatko sa ovom raskošnom pečenom jagnjetinom u šerpi sa sporo kuvanje sa krompirom i vilinim prstenom!
Komentari