Način pripreme
Spanać se sortira i sitno se nasecka, dobro se opere, ostavlja se na kratko u vodi sa sirćetom. Ponovo se ispere spanać, nakon čega se ocedi.
Nakon toga se dodaje naseckani luk, malo soli i gnječi se rukama ili se luk sitno nescka u aparatiću. Zatim se dodaje sir, začini, izmeša se.
Za sos u posebnoj posudi se pomešaju jaje, kiselo mleko, sveže mleko, ulje i prašak za pecivo.
Raširi se jedna kora na ravnoj površini, polovina se namaže sosom i presavije se na dva dela. Stavlja se pripremljeni spanać na dugačku stranu i uvije se u rolat.
Dobijeni rolat se deli pomoću noža na 6 delova i stavlja se u mauljenu tepsiju. Na isti način se spremaju i druge kore.
Pitice od spanaća se namažu ostalim sosom.
Pitice od spanaća se peku u rerni na 180°C dok ne porumene. Prijatno!
Savet: Možete da preskočite jaje i da napravite sos samo sa mlekom. Pitu od spanaća sa sirom po turskom receptu možete posuti susamom ili makom.