Način pripreme
Operite, ogulite i isecite kivi na veoma male komade.
Zatim kivi izgnječite viljuškom tako da postane pire.
Za pripremu ovog recepta izuzetno je važno izabrati kivi koji je veoma lepo zreo i mekan, jer u suprotnom nećete moći da ga dobro izgnječite viljuškom u gladak pire, već će ostati grudvast i konzistentnost same maske će biti takva, što će rezultirati kao teže i neprijatnije za nanošenje na kožu lica i vrata.
Dodajte 1 kašiku tečnog meda. Važno je da med bude tečan, jer u suprotnom nećete moći da ga dobro pomešate sa kivijem i nećete dobiti jednoličnu smesu odgovarajuće teksture za nanošenje na kožu lica i vrata.
Dodajte kokosov maslac, dobro promešajte sve sastojke i nanesite na čistu i osušenu kožu lica i vrata.
U slučaju da vam je ostalo od maske za lice, možete je naneti i na kožu ruku.
Ostavite da deluje oko 15 minuta i isperite prvo hladnom vodom, zatim toplom, pa ponovo hladnom.
Naizmenična topla i hladna voda prilikom pranja podstaći će cirkulaciju krvi i pojačati efekat maske.
Maska za lice sa kivijem i medom izuzetno je bogata vitaminom C zbog kivija koji je sadrži. Osim toga, zbog voćne kiseline koju kivi ima u izobilju, dobićete efekat laganog hemijskog (kiselinskog) pilinga.
Kokosovo ulje hrani kožu i hidrira je, tako da nakon tretmana ostaje meka i nežna.