Kobasice iz grada Elenite

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Kobasice iz grada Elenite
09/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
"Pravi ljubitelji kobasice ne kupuju gotove, već ih spremaju po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg ili goveđe
  • so - 90 g
  • biber - 15 g
  • kumin - 10 g
  • piment - 7 g
  • šalitra - 3 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso ili ga iseckajte na sasvim sitno. Dodajte so, biber, piment i šalitru. Svi začini su samleveni.

Smesu dobro zamesite i ostavite da odstoji tokom jedne noći na hladnom mestu, ali ne da se zamrzne. Smesom napunite pripremljena svinjska ili goveđa creva.

Kobasice se suše 4-5 dana na provetrivom i hladnom mestu.

Tako napravljene kobasice možete da servirate pečene ili pržene sa garnirungom od pasulja, turšijom, kiselim ili svežim kupusom, krompir salatom itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: