Kobasice iz grada Elenite

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
09/09/2019
"Pravi ljubitelji kobasice ne kupuju gotove, već ih spremaju po ovom receptu "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg ili goveđe
  • so - 90 g
  • biber - 15 g
  • kumin - 10 g
  • piment - 7 g
  • šalitra - 3 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso ili ga iseckajte na sasvim sitno. Dodajte so, biber, piment i šalitru. Svi začini su samleveni.

Smesu dobro zamesite i ostavite da odstoji tokom jedne noći na hladnom mestu, ali ne da se zamrzne. Smesom napunite pripremljena svinjska ili goveđa creva.

Kobasice se suše 4-5 dana na provetrivom i hladnom mestu.

Tako napravljene kobasice možete da servirate pečene ili pržene sa garnirungom od pasulja, turšijom, kiselim ili svežim kupusom, krompir salatom itd.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar