Način pripreme
Pomorandže i limun dobro operite četkom.
Isecite citruse na kriške. Pokrijte komade sa 1 šoljom vode i prokuvajte. Nakon što smesa provri, izlijte vodu.
Ponovite ovaj postupak još jednom. Voće ponovo prelijte vodom, dodajte 1 šolju šećera i kuvati dok se sirup ne zgusne na laganoj vatri.
Ohladite smesu i izgnječite u pire, uklonite semenke ako ih ima.
Mikserom umutite jaja sa preostalim šećerom, dodajte smesu od citrusa, vanile i otopljenog maslaca.
Promešati i dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom mešajte dok ne postane glatka smesa.
Zagrejan i suv kalup za kolač premažite maslacem. Sipati smesu i poravnati.
Pecite prvo u zagrejanoj rerni na donjem grejaču. Kada kolač naraste, uključite i gornji grejač. Peći dok ne bude gotov /zlatna boja/.
Gotov kolač izvadite i okrenite na tanjir. Ostavite tako oko 30 minuta, pa okrenite i pažljivo uklonite kalup.
Aromatični kolač od citrusa je gotov.