Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafe

Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafe

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafe
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Kada se italijanski kolačići od kafe sa ukusom kafe ohlade i stvrdnu, možete ih staviti u teglu ili kutiju za kolače i čuvati danima ♥ Prijatno ♥ ♥ ♥"

Potrebni sastojci

  • neslani maslac - 100 g
  • šećer - 25 g granulisani
  • šećer u prahu - 25 g
  • prašak za pecivo - na vrhu kašičice
  • vanila - 1 kašičica semenki
  • med - 1 kašičica
  • kora limuna - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • kafa u prahu - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto pečem italijanske kolače sa ukusom kafe, menjam naziv u „Biscotti al Caffe“ (Keks za kafu). Nisam koristila mikser ili mašinu za mešenje.

Ručno sam mešala sve sastojke da testo dobije savršenu konzistenciju. Čak i ako koristite najprofesionalniju mašinu - ja sam ozbiljan ljubitelj kuhinjske pomoći - ručno mešenje je uvek najsigurniji metod, posebno za testo za kolače!

Prvi sastojak koji kolačićima za kafu kafe daje savršen ukus je vanila. Govorim o pravim semenkama vanile, a ne o aditivima i veštačkim ukusima koji se prodaju u kesama od 6 i 12 na pijacama. Oštrim nožem odvojite 1 mahunu vanile od sredine i uklonite semenke tako što ćete ih strugati vrhom noža.

Zagrejte rernu na 160 stepeni!

Prvo stavite brašno i vanilu u posudu za mešenje. Zatim dodajte med, nes kafu, šećer, šećer u prahu i prašak za pecivo shodno tome i promešajte.

Dodajte maslac i umešajte u smesu „na kratko” (pola minuta) „brzim pokretima ruke”.

Razbijte i dodajte poslednje jaje i nastavite da mesite brzim pokretima dok testo za kolače ne omekša i ne prestane da se lepi za ruke.

Uzmite komad testa i uvijte ga u fitilj. Zatim isecite na jednake kolačiće.

Stavite ih u pleh koji ste nauljili ili obložili papirom za pečenje.

Izvadite iz rerne čim počnu da rumeni oko ivica (nakon oko 15 minuta).

Napomena kuvara:

Kada se italijanski kolačići za kafu sa ukusom kafe ohlade i stvrdnu, možete ih staviti u teglu ili kutiju za kolače i čuvati danima ♥

Prijatno ♥ ♥ ♥

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Prvo pomešati brašno i vanilu. Koje i koliko brašna? ?
01.09.2024 15:57