Način pripreme
Miskerom umutite veoma mekan kravlji maslac, tahini od badema i šećer.
Dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i testo sakupite u loptu.
Testo uvijte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Na vodenoj pari izmešajte čokoladu, slatku pavlaku i bademovo ulje da se dobije kompaktna smesa i ostavite da se ohladi.
Testo podelite na male komadiće (otprilike 25 komada) i oblikujte spljeskane loptice.
Poređajte ih na rastojanje u tepsiji, obloženoj papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 165 stepeni.
Nakon 10 minuta uzvadite bademove kolačiće i napravite po sredini udubljenja.
Pecite još 10 minuta, izvadite ih i ostavite da se u potpunosti ohlade.
Stavite ohlađenu čokoladu u špriv i napunite aromatične kolačiće.
Bademovi kolačići sa čokoladom su veoma ukusni i jednostavni za pripremu.