Način pripreme
Pomešajte pirinčano brašno sa praškom za pecivo. Sam pirinač meljem u blenderu oko 60 sekundi na maksimalnoj brzini. To možete učiniti i u mlinu za kafu ili drugom pogodnom uređaju.
U istoj spravi izmrvite šećer zajedno sa fino oljuštenom korom limuna.
Slomite jaje i lagano ga umutite. Šećer i brašno pomešati sa praškom za pecivo, a maslac staviti na komade (hladan), trljajući prstima. Na kraju sipajte lagano razmućeno jaje.
Umesite glatko testo. Ako je lepljivo, dodajte malo bademovog ili kokosovog brašna.
Pošto testo ne mora da bude jako tvrdo, nauljim ruke i ako se malo lepi lako se oblikuju kolačići.
Isecite kuglice veličine oraha ili malo manje, malo ih spljoštite i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite razmak između kolačića.
Zalepite badem na vrh svakog kolačića bez glutena.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 16-17 minuta ili dok ne porumene.
Odlični kolači za društvo uz jutarnju ili popodnevnu kafu!
Prijatno!