Način pripreme
Dan ranije iseckati lukovinu i preliti vodom.
Sutradan dodati 20 jaja i staviti na vatru.
Kuvati na tihoj vatri 15 minuta od trenutka vrenja.
Zatim skloniti sa vatre, pa kada se ohlade, jaja izvaditi iz lonca i ostaviti da se osuše te ih premazati uljem kako bi imala lepši sjaj.
Boje zasebno rastvoriti u 700 ml ključale vode, umešati 5 kašika alkoholnog sirćeta, pa dodati jaja koja su vruća, a skuvana su u slanoj vodi.
Ostaviti potopljena da odstoje oko 4 minuta zavisno koju nijansu želite.
Ostaviti da se osuše, premazati ih uljem i složiti u korpicu.
Uskršnja jaja su spremna.
Savet: Najpre ofarbajte jaja u crvenu boju i prvo crveno jaje odvojte sa strane. To je čuvarkuća. Jaja koja kuvate u lukovinu možete obložiti različitim travkama, uviti u najlon čarape, dobro zavezati i staviti u lonac sa lukovinom. Količinu jaja prilagodite svojim potrebama i bojite ih bojama po svom izboru. Koristila sam Carmin boje, a i Carmin gel.