Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata od brokolija sa mirisom ruzmarina

Fritata od brokolija sa mirisom ruzmarina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k84516k1k
Fritata od brokolija sa mirisom ruzmarina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
31/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dobro je što na pijaci može da se nađe brokoli tokom cele godine, da bismo mogli da prirpemimom još večeras ovu raskošnu fritatu sa brokolijem i mirisom ruzmarina"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 300 g (samo ružice bez kore)
  • parmezan - 50 g
  • mocarela - 125 g
  • pavlaka - 60 ml
  • jaja - 4 komada, XL
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • luk - 1/2 glavice
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - 2 - 3 struka, svež
  • ljuta paprika - 1/2 suve
  • šafran - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i beli luk + polovinu svežeg i iseckanog ruzmarina i mrvljenu ljutu papriku (bez semenki).

Za to vreme operite i lepo ocedite ružice brokolija i podelite na manje ružice.

Stavite brokoli u luk i dinstajte 5 minuta.

Prebacite povrće u posudu.

Posebno u druhoj posudi umutite jaja sa solju i dodajte pavlaku, šafran, preostali isečen ruzmarin i rendani parmezan sitno.

Sipajte u posudu u povrće i promešajte.

Prebacite u pleh prečnika 20-22 cm, prethodno namazan.

Pecite fritatu u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad ostane 5 minuta stavite odozgo krugove mocarele.

*Ako koristite svežu mocarelu, kad se rastopi pustiće malo vode, Ja vadim zapečeno jelo za brokolijem i prosipam višak tečnosti, ali nije problem pošto je malo. Ako vam smeta koristite zrelu mocarelu, koja je kao kačkavalj.

* Možete pripremiti ovu fritatu od brokolija sa mirisom ruzmarina direktno u tiganju i posle prebaciti u rernu na gornji grejač da se zapeče odozgo i da se mocarela rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: