Način pripreme
Celo jaje i žumance se prebacuju u posudu. Mute se viljuškom i u njih se postepeno dodaje pčelinji med ili šećer, ulje, vanila, soda za hleb, so i prosejano brašno. Smesa treba da bude mekana i lepljiva.
Pomoću kašike se uzima po malo testa i nauljenim rukama se oblikuju medeni kolačići.
Umaču se u belance umućeno viljuškom i u naseckane orahe. Ređaju se na rastojanje jedan od drugog u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pomoću odgovarajuće kašike (ja sam koristila čep od flaše) u sredini svakog kolačića se pravi udubljenje u koje ćemo kasnije staviti po malo čokolade istopljene na pari.
Peku se dok ne budu gotovi u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepetni na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom.
Ostavljaju se da se u potpunosti ohlade i pomoću šprica se pune istopljenom čokoladom.
Gotovi medeni kolačići se čuvaju u odgovarajućoj posudi sa poklopcem.
Neka vam je slatko i praznično sa ovim jedinstvenim medenim kolačićima sa orasima!