Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa čeri paradajzom

Pileći želuci sa čeri paradajzom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
481932k
Pileći želuci sa čeri paradajzom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Poslužite ove želuce dok su topli"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 1 kg
  • čeri paradajz - 500 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • aleva paprika
  • crni biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći želuci se veoma dobro očiste, operu i skuvaju.

Luk se sitno nasecka i sipa u tepsiju u kojoj će se peći.

Skuvani želuci se stavljaju u tepsiju kod luka.

Čeri paradajz se opere i poređa u tepsiju kod luka i želudaca.

Jelo se posoli, posipa se alevom paprikom i crnim biberom, zaliva se vodom i uljem.

Peče se 60 minuta na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom ili na 180 stepeni u rerni bez ventilatora.

Pileći želuci sa čeri paradajzom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: