Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Božićni keksići bez šećera

Božićni keksići bez šećera

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
9420701
Božićni keksići bez šećera
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
35
"Jednostavni božićni keskići, koje možete pripremiti sa medom, na radost malih i velikih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • kokosov ili kravlji maslac - 1/2 šolje
  • med - 1/3 šolje
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić 1/4 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte rastopljeni maslac sa medom. Umutite jaje i vanilu dok se ne dobije glatka smesa.

U drugoj posudi pomešajte brašno, cimet, đumbir, muskatni oraščić, so i prašak za pecivo.

Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, i mešajte dok ne dobijete mekano testo.

Umotajte testo u plastičnu foliju i ostavite u frižideru oko 30 minuta.

Razvijte testo oklagijom na blago pobrašnjenoj površini na oko 0, 5 cm debljine i kalupima isecite figure.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pokrijte pleh papirom za pečenje.

Poređajte božićne keksiće na pleh i pecite 8-10 minuta ili dok ivice ne postanu zlatne.

Pustite da se keksići potpuno ohlade pre serviranja. Uživajte u zdravom i ukusnom božićnom desertu!

U duhu Božića, preporučujemo da pogledate i naše božićne medenjake i ove kolačiće sa đumbirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: