Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte rastopljeni maslac sa medom. Umutite jaje i vanilu dok se ne dobije glatka smesa.
U drugoj posudi pomešajte brašno, cimet, đumbir, muskatni oraščić, so i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, i mešajte dok ne dobijete mekano testo.
Umotajte testo u plastičnu foliju i ostavite u frižideru oko 30 minuta.
Razvijte testo oklagijom na blago pobrašnjenoj površini na oko 0, 5 cm debljine i kalupima isecite figure.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pokrijte pleh papirom za pečenje.
Poređajte božićne keksiće na pleh i pecite 8-10 minuta ili dok ivice ne postanu zlatne.
Pustite da se keksići potpuno ohlade pre serviranja. Uživajte u zdravom i ukusnom božićnom desertu!
U duhu Božića, preporučujemo da pogledate i naše božićne medenjake i ove kolačiće sa đumbirom.