Način pripreme
Za ovaj recept izaberite voćno vino punog tela kako bi moglo da izdrži toplotu i da se ne izgubi u ukusima. Možete koristiti bocu Merlota, Cabernet Sauvignona ili Siraha.
Pomešajte sve sastojke vino, kriške pomorandže, karanfilić, cimet, anis u šerpi i promešajte.
Zagrejte vino skoro do ključanja na srednje jakoj vatri. Vino ne treba da proključa, a po potrebi smanjite vatru na slabu, stavite poklopac i ostavite da se vino krčka najmanje 15 minuta, najbolje sat vremena.
Kada je nemačko kuvano vino Glühwein spremno, procedite ga i uklonite kriške narandže, karanfilić, štapiće cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Kuvano vino probajte i po potrebi dodajte još meda ili šećera po želji.
Toplo vino poslužite u čašama otpornim na toplotu. Uživajte u ovom zimskom koktelu, kojim možete iznenaditi svoje goste za Božić ili Novu godinu!