bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pripremaju Posne Sarme od Vinove Loze
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu....

Poslužujem posne sarme od listova vinove loze korak po korak sa kiselim mlekom sa belim lukom sa mirođijom. Budu izvrsne....

oko 40 minuta za ove posne sarme od lista vinove loze na grčki način....

Pripremaju se ne mnogo drugačije od standardnih sarmi, a izuzetno interesantnog su ukusa....

Prelijte sarme sa 750 ml vode, dodajte ulje, so i sok od limuna, po želji. Stavite da se sve kuva na tihoj vatri oko 40 minuta....

Uzmite po kašiku nadeva za posnu sarmu i stavite u sredinu svakog lista.
Oblikujte sarmice od listova vinove loze....

Ostavljamo da upije vodu, pripremamo listove i počinjemo najvažniji proces - savijanje sarmi....

U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeve i napravite male sarme....

Stavite po 1 supenu kašiku od smese u svaki list i uvijte sarme. Poređajte ih u posudu za kuvanje u multikukeru....

Od preostalog dela listova na dno šerpe, poređate sarme i sipajte oko jednu čašu vode....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: