Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pripremaju Posne Sarme od Vinove Loze
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu....

Poslužujem posne sarme od listova vinove loze korak po korak sa kiselim mlekom sa belim lukom sa mirođijom. Budu izvrsne....

Posne sarme od lista vinove loze u multikukeru, serviram sa mlečnim sosom sa belim lukom....

oko 40 minuta za ove posne sarme od lista vinove loze na grčki način....

Pripremaju se ne mnogo drugačije od standardnih sarmi, a izuzetno interesantnog su ukusa....

Prelijte sarme sa 750 ml vode, dodajte ulje, so i sok od limuna, po želji. Stavite da se sve kuva na tihoj vatri oko 40 minuta....

Uzmite po kašiku nadeva za posnu sarmu i stavite u sredinu svakog lista.
Oblikujte sarmice od listova vinove loze....

Ostavljamo da upije vodu, pripremamo listove i počinjemo najvažniji proces - savijanje sarmi....

U svaki list stavite po jednu i po kašičicu od nadeve i napravite male sarme....

Stavite po 1 supenu kašiku od smese u svaki list i uvijte sarme. Poređajte ih u posudu za kuvanje u multikukeru....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: