Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Sarme od Vinove Loze na Turski Način
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Izblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite....

Nakon što se tečnost upije, napunite listove vinove loze i uvijte male sarme. Gusto ih poređajte u šerpu sa listovima kupusa na dnu....

Gotove sarme od lista vinove loze poslužuju se uz kiselo mleko umućeno sa mladim belim lukom....

Stavite po 1 supenu kašiku od smese u svaki list i uvijte sarme. Poređajte ih u posudu za kuvanje u multikukeru....

Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu....

Od preostalog dela listova na dno šerpe, poređate sarme i sipajte oko jednu čašu vode....

Poslužujem posne sarme od listova vinove loze korak po korak sa kiselim mlekom sa belim lukom sa mirođijom. Budu izvrsne....

Na dno šerpe se ređaju listovi vinove loze na koje se stavljaju uvijene sarme od lozovog lista....

Posne sarme od lista vinove loze u multikukeru, serviram sa mlečnim sosom sa belim lukom....

Kad se malo ohladi uvijamo sarme od listova vinove loze, da ne budu mnogo stegnate....

Kuvajte na veoma tihoj vatri otprilike 2 sata.
Posne sarme od listova vinove loze su gotove....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: