Palačinke sa svežim mlekom i vrelom vodom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18922
24/03/2017
"Najmekše palačinke se prave sa toplom vodom, a najukusnije - to je već pitanje ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 845
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja, vrela
  • ulje - 1 kašika
  • vanila - 2 kesice
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - oko 2 šolje
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja viljuškom uz dodatak malo soli. Dodajte postepeno sveže mleko i malo po malo brašna uz neprestano mešanje da se ne stvore grudve.

Dodajte ulje, šećer, vanilu i ponovo malo brašna, dok ne dobijete gustu masu. Posle razredite smesu toplom vodom, ali ne vrućom, tako što malo po malo dolivate i mešate dok ne postane glatko.

Ugrejte tiganj i premažite dno četkom sa malo ulja. Sipajte kutlačom od smese, rasporedite po dnu i ispecite palačinke sa obe strane.

Svaku ispečenu palačinku premažite je maslacem, tako što kockom premažete po površini, dok je još vruća.

Garnirajte po želji - slatko, tečna čokolada, med, toping.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar