Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom

Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom

Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ukusan seoski paprikaš, baš onakav kakav volimo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g sa kostima
  • praziluk - 2 velika struka
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 7 - 8 komada, šampinjoni
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • so
  • ulje - 1 šolja
  • biber
  • krompir - 500 g
  • šasrgarepa - 1 komad
  • crveno vino - 100 ml
  • buljon od kostiju
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte svinjsko meso, i odvojite od ostiju.

U šerpi ugrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan praziluk. Dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte iseckani paradajz, pečurke, a nakon toga oljušten i na kockice isečen krompir.

Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se povrće ne izdinsta i omekša. Dodajte alevu papriku, meso bez kostiju i sipajte bujon dok ne prekrije sastojke.

Začinite solju i biberom. Kuvajte na tihoj vatri, dok se jelo ne zgusne.

Na kraju dodajte brašno rastvoreno u malo vode /da se dobije kaša/ i promešajte. Kuvajte jo 1-2 minuta i skinite sa vatre. Ukrasite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: