Način pripreme
Patlidžan oprati, oljuštiti samo jednu traku i potopiti u posoljenu vodi na 10 minuta. Posle toga se peku (možete ih peći i na električnom roštilju). Gotov patlidžan oljuštiti i naseći na krupnije kocke.
Pileće grudi očistiti i naseći na kocke. Propržiti na vrelom ulju dok meso ne pobeli. Dodati sitno iseckan luk, paradajz pire, šećer, grašak, skuvanu šargarepu, patlidžan, beli luk i sasvim malo vode.
Nadevu dodati so, majčinu dušicu, origano, čubar, alevu papriku, kumin. Ostaviti da se krčka 2-3 minuta.
Bešamel sos pripremiti na sledeći način: ispržiti maslac i u njega dodati brašno. Energično mešati dok se ne dobije kaša, a zatim dodati mleko. Dobro promešati, a ako je potrebno, dodati još malo mleka. Dodati i so po ukusu.
U malu kupicu namazanu uljem staviti dva lista gotovih kora za pitu. Preko kora staviti 1/6 nadeva, napraviti paketić i okrenuti naopako. Gotov sultan kebab izvaditi i staviti u namašćenu tavu za pečenje. Tako uraditi i sa preostalim korama i nadevom.
Poređati svih 6 komada u tavu za pečenje i obilno ih premazati bešamel sosom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok se kora i sos ne ispeku. Nakon toga posuti rendanim kačkavaljem, i vratiti u rernu na 3-4 minuta da se kačkavalj zapeče.
Prijatno!