Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Sveži kupus sa pilećim batacima u rerni

Sveži kupus sa pilećim batacima u rerni

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Sveži kupus sa pilećim batacima u rerni
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
135 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
3
"Priznajemo da piletinu sa kupusom možemo jesti svaki dan i da nam neće dosaditi kombinacija"

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 malih bataka
  • kupus - oko 2 kg
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 350 - 400 g /može i konzerva/
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • piment - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • ulje - 1 šoljica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kao pileće meso može može da se uzme svaka piletina sa kostima, a može i celo pile bez kostiju. Operemo meso i u posebnoj posudi ga začinimo sa soli, biberom po želji i alevom paprikom.

Sitno iseckamo kupus, začinimo sa soli i blago ga gnječimo. Stavljamo ga u veliku tepsiju sa poklopcem, začinimo sa soli po ukusu, alevom paprikom, rasporedimo zrnca pimente, ulje, paradajz sos i lovorov list i dobro promešamo. Zatim dodajemo i začinjene pileće batake odozgo, sipamo 1/2 šolje tople vode i poklopimo.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata, mešajući dva puta za to vreme.

Nakon ta dva sata, skidamo poklopac i zašpečemo oko 10-15 minuta, na 180 stepeni.

Po želji odozgo pospemo peršunom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: