Način pripreme
U posudi sa hladnim mlekom se namoči jedna kriška suvog hleba. U drugu posudu se stavlja mleveno meso, glavica luka se sitno nasecka, so po ukusu, sveže melveni crni biber, malo kumina, čubar i jedno sirovo jaje.
Trebalo bi da je kriška hleba za to vreme omekšala, iscedi se i izdrobi u mleveno meso. Sve se lepo pomeša i ostavlja na sat, dva u frižideru. Nakon toga se od mlevenog mesa oblikuju ćuftice srednje veličine koje se uvaljaju u brašno i prže u zagrejanom ulju.
Za pripremu Bešamela neophodno je da se u kaseroli sa zagrejanom masnoćom (kravlji maslac i ulje) da se zaprže dve supene kašike brašna. U tankom mlazu i uz neprestano mešanje se sipa sveže mleko. Sos se začinjava solju i izrendanim muskatnim oraščićem.
tepsiju, vatrostalnu posdu ili posebne sudove se stavljaju ćuftice. Odozgo se zalivaju pripremljenim Bešamel sosom. Izrenda se kačkavalj i posuda se stavlja u rernu. Ćuftice se zapeku otprilike 6-7 minuta ili dok se kačkavalj ne istopi.
Ćufte sa Bešamel sosom je recept, koji pokazuje omiljene ćuftice u još ukusnijoj svetlosti.
Ako volite ćufte sa sosom, probajte ove ćuftice sa raskošnim paradajz sosom.