Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Mini torta sa čokoladnim keksom

Mini torta sa čokoladnim keksom

Mini torta sa čokoladnim keksom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Torta koja će vas bukvalno naterati da poližete tanjir"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • pavlaka - 250 ml
  • keks - 100 g sa čokoladnim prelivom
  • želatin - 2 g
  • preliv od čokolade
* merne jedinice

Način pripreme

Nekoliko keksa stavite na zidove malog prstena.

Želatin rastvorite prema uputstvu sa kesice. Stavite maskarpone sa šećerom u činiju i promešajte sa žicom. Umutite pavlaku sa mikserom, pa joj dodajte maskarpone sir i promešajte.

Izmrvite preostali keks i dodajte ga smesi.

Dodajte i želatin koji ste rastvorili i promešajte.

Dobijenu smesu isipajte u prsten i stavite u frižider da se torta stegne.

Izvadite je iz frižidera i prelijte prelivom od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: