Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa keksom i kokosom

Torta sa keksom i kokosom

JoanaJoana
Kuvar
29368581
Torta sa keksom i kokosom
Fotografije: Joana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
8
"Torta od keksa i kokosa sa kokosovim šećerom koji je radost u letnje popodne"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 150 g po izboru
  • kokosove strugotine - 20 g
  • kravlji maslac - 100 g (kokos)
  • Za krem
  • kokosovo mleko - 300 ml iz konzerve
  • kokosov šećer - 35 g (ili drugi zaslađivač)
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Za ovu keks tortu miksamo keks dok se ne dobije brašno.

Dodajte im kokosove strugotine i otopljeni maslac i promešajte.

Dobijenu smesu raširimo na papir za pečenje u malom plehu sa dnom koje se odvaja.

Koru ostavimo u zamrzivaču ili frižideru da se stegne i u međuvremenu pripremimo krem.

Za krem:

Želatin rastvorimo u čaši vode, pustimo da nabubri, a zatim ga zagrejemo dok ne postane tečan.

Pomešajte kokosovo mleko i šećer, dodajte im tečni želatin i ponovo izmiksajte.

Rasporedite smesu preko kore i ostavite kokos tortu nazad u zamrzivač ili frižider dok se ne stegne.

Kada se želatin malo stegne ukrasite proizvodima po izboru i ponovo vratite u zamrzivač ili frižider dok se potpuno ne stegne.

Nakon toga, naša ukusna i lagana torta sa keksom i kokosom je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: