Način pripreme
Ispasirajte banane. Umutite slatku pavlaku i u nju dodajte kiselu pavlaku, kiselo mleko, šećer u prahu po ukusu, banane i vanilu. Smesu dobro umutite dok ne postane glatka. Voće krupnije isecite.
U pravougaoni kalup za pečenje stavite 2 daščice, spojene na donjem kraju da stoje u obiku trougla. Obložite aluminijumskom folijom.
Na vrh piramide stavite malo krema, piškote, potopljene u mleko, po dužini, malo voća i prekrijte kremom. Odozgo poređajte 2 uspravna reda piškota, ponovo voće i krem i na kraju - 3 reda.
Prekrijte celom količinom krema i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se zaledi. Najbolje je da odstoji preko noći. Prilikom serviranja, okrenite priamidu od sladoleda na poslužavnik i skinite foliju.
Možete ukrasiti topingom od čokolade ili drugim ukrasom po želji. Servirajte piramidu od sladoleda sa piškotama isečenu na parčiće.