Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolači za goste»Tortice sa piškotama i kremom od pavlake

Tortice sa piškotama i kremom od pavlake

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051474
Tortice sa piškotama i kremom od pavlake
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 8
30/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
11
"Snimajte ih brzo, jer ćete ih teško sačuvati od napadača, koji vole sočne kolače"

Potrebni sastojci

  • piškote - 22 komada
  • za krem
  • krem sir - 175 g, 1 kutija Filadelfija
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • kokosov šećer - 4 kašike. *
  • za prelivanje
  • sveže mleko - 150 ml
  • nes kafa - 2 kašičice
  • za ukras
  • tamna čokolada - 80 g rastopljena
  • šumsko voće - 1 šaka smrznuto, u ovom slučaju brusnica
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema krema:

Sipajte sve sastojke za krem od pavlake u posudu i dobro ih promešajte. Probajte da vidite dali vam je dovoljno slatko. Imajte na umu da u piškotama takođe ima šećera.

Prelivanje:

Stavite mleko na ringlu i čim proključa dodajte kafu. Skinite sa vatre. Dobro promešajte da se kafa rastvori i sipajte u posudu u kojoj će vam biti lakše da potapate piškote.

Uzmite 11 piškota i potopite ih do pola, sasvim kratko, samo sa glatke strane i okrenite ih namočenom stranom na gore.

Sklapanje:

Rasporedite krem na svaku od piškota koje ste potopili. Najbolje je uz pomoć šprica.

Uzmite druge piškote i na isti način ih potopite u mleko sa kafom, pa ih stavljajte preko krema i pritisnite lagano.

Dekoracija:

Kada završite lepljenje svih piškota, ukrasite ih topljenom čokoladom. Ponovo je najbolje uz pomoć šprica, a možete da koristite i kašiku, ako nemate špric.

Za kraj, poređajte brusnice odozgo i na kraju stavite kolače u frižider na 2-3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: