Čizkejk

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
110
1
185
Čizkejk
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 13
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj5 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
"Jednoglasno objavljujemo čizkejk za najlepši desert - hrskava kora, ukusan nadev i neodoljiv toping!"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja (sa mlekom ili maslacem)
  • maslac - 125 g
  • krem sir - 3 pakovanja
  • pavlaka - 200 g kisele pavlake
  • želatin - 2 kesice
  • šećer - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • slatko - 300 g od šljiva, borovnica, trešanja
* merne jedinice

Način pripreme

Keks nalomiti na sitno i sjediniti sa maslacem. Nakon toga fomirati koru, pritiskanjem smese na dnu tave i ostaviti na hladnom, dok se priprema krem.

U posudi mikserom umutiti krem sir, šećer i šećer u prahu. Nakon toga dodati i pavlaku, ali nju sjedniti kašikom, ne mikserom, jer može da se preseče.

Pola šolje za kafu napuniti hladnom vodom. Sipati želatin i nakon što nabubri, rastopiti ga na pari. Dodati ga u smesu, promešati i premazati preko kore od keksa i maslaca. Ponovo ostaviti ha hladnom.

Sipati slatko u posudu, a posebno rastopiti i drugi želatin na isti način kao i prvi. Dodati ga u slatko i promešati. Smesu namazati preko čizkejka i ostaviti na hladnom 4 sati.

Dobija se vrlo ukusan čizkejk!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: