bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci u vatrostalnoj posudi sa lukom

Pileći bataci u vatrostalnoj posudi sa lukom

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
9372631484
Pileći bataci u vatrostalnoj posudi sa lukom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 4
09/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema8 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno58 min.
Porcije8
"Tako ukusni i jednostavni za pripremu - jedite sa zadovoljstvom i hladnim pivom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 kom. celih
  • luk - 3 glavice
  • mladi luk - 2 struka
  • so - 1 kašika
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Batake oprati i odvojiti bedro od donjeg dela.

Obe vrste luka oljuštiti i naseći.

Na dnu posude staviti dva bataka, posoliti ih, posuti lukom, staviti luk, pa ponovo batake, so i luk.

Dodati vodu, zatvoriti posudu i staviti u hladnu rernu.

Peći 40-50 minuta na 200 stepeni.

Bataci postaju vrlo aromatični, možete ih poslužiti sa salatom ili krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: