Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa lukom u vatrostalnoj posudi

Šnicle sa lukom u vatrostalnoj posudi

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Šnicle sa lukom u vatrostalnoj posudi1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Šnicle u vatrostalnoj posudi - em ukusne, em mnogo jednostavne za spremanje!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 - 6 šnicli, po izboru
  • so
  • biber
  • soja sos - 4 - 5 kašike
  • kečap - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se blago istucaju u posipaju se sa malo ulja i mlevenog bibera.

Svi ostali sastojci osim lovorovog lista i vina se promešaju. Šnicle se poređaju u namazanu vatrostalnu posudu i odozgo se preliva aromatičnom pastom.

Dobro se uvaljaju sa svih strana i ostavljaju se jedan sat u frižideru. Nakon toga u vatrostalnu posudu se dodaju na polumesece isečen luk i lovorovi listovi. Odozgo se preliva vibom u stavlja se poklopac posude ili aluminijumska folija.

Šnicle se peku kontinuirano na 180 stepeni. Ja ih obično stavljam na najnižu temperaturu rerne tokom cele noći.

Šnicle sa lukom u vatrostalnoj posudi su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: