Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa pivom na roštilju

Šnicle sa pivom na roštilju

Šnicle sa pivom na roštilju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"Ovo je... prelijte ga pivom i nakon sat vremena stavite na roštilj"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 6 komada, svinjske
  • luk - 1 glavica
  • pivo - 2 šolje
  • čubar - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se izlupaju čekićem kroz providnu foliju. Sa obe strane se posipaju solju i biberom.

Luk se sitno isecka. Ređamo šnixlu u posudu, preko nje iseckan luk, ponovo šnicla i tako dok ne potrošimo sve.

Odozo se prelivaju pivom. Uvijamo u posudu folijom i ostavljamo na 2 sata u frižider.

Izvdimo i ocedimo, posipamo čubrom. Ređamo preko ugrejanog roštilja, namazanog mašću.

Pečemo sa obe strane dok ne budu gotove. Serviramo uz krompir salatu ili drugo. Jednostavno i ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: