Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju

Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju

ažurirano:
Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4251574k
Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Takva aroma dolazi sa roštilja da ne možemo da se strpimo da šnicle budu gotove."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, sveži
  • limun - 2 komada, sok
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 30 - 40 g
  • čubar - mrvljeni, suvi
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bileće batake odvojimo od kostiju i skinemo im kožu. Stavljamo pileće batake u najlon kesu i istucamo i drvenim tučkom da se oblikuju u šnicle.

Stavljamo šnicle u odgovarajuću posudu i posolimo ih. Pospemo biberom, alevom paprikom i mrvljenim čubrom. Prelivamo sokom od limuna. Ostavljamo u frižider na tri sata da se začine.

Ispečemo ih na zagrejanom roštilju. Šnicle serviramo sa garnirungom od krompir pirea i svežeg povrća. Pre serviranja ih prelivamo istopljenim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: