Domaća kavurma

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
18/09/2017
"Ne znate šta je zaista ukusna kavurma, dok ne probate domaću "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15 008
  • Pregledi tokom meseca455
  • Pregledi tokom sedmice106
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - meso sa kostima, zglobovima, jezikom, obrazima, šta god želite
  • so - po želji
  • lovorov list
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za domaću kavurmu možete koristiti meso po svojoj želji, ali je važno da se kuva sa kostima, koje su izvor želatina.

Stavite meso u ekspres lonac da se kuva, dok se ne skuva u potpunosti i ne počne da se lako odvaja od kostiju.

U obličnoj šerpi kuvanje traje oko 2 sata, pa čim povri, treba skloniti penu. Meso treba da bude u vodi sve vreme.

Čim je gotovo, meso se vadi i sitno isecka. Stavlja se u odgovarajući kalup, začini se solju, biberom i preliva se sa malo bujona.

Domaću kavurmu ostavite na hladno mesto nekoliko sati, kako bi se stegla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar