Bugarska musaka

12/08/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1733
"Najukusniji i najtačniji recept za musaku. Probajte i uverićete se sami "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano751
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • svinjsko meso - 500 - 700 g, mleveno /najbolje od plećke/
  • biljno ulje - 3 kašike
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstajte u ulju sitno naseckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama.

Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, alevu papriku, čubar i so.

Stavite sve u tepsiju sa 1 šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar